Üniversite
Giriş Tarihi : 25-03-2018 02:37

AZ PİŞMİŞ KÖFTE!

Cumhuriyet Üniversitesi yemekhanesindeki sıkıntılar katlanarak devam ediyor.

AZ PİŞMİŞ KÖFTE!
 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına (SKS) bağlı faaliyet gösteren Merkezi Yemekhanesi`nde yemek rezaleti yaşanmaya devam ediyor.

Yaklaşık 10 gün önce “ÜNİVERSİTEDE ÇİĞ TAVUK KİMİN HATIRI İÇİN YENECEK !” başlıklı haberimizde pişmemiş tavuk yemeğinin öğrencilere servis edildiğini duyurmuştuk.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yemekhanesi bu sefer de pişmemiş et yemeğinin de gündeme geldi. Sosyal medya paylaşım siteleri aracılıyla seslerini duyurmaya çalışan üniversite öğrencileri “Etin içinden kemik parçaları çıkıyor yediğimiz kuş başı etler sinirden yada yağdan yenilmiyor nerde pis kasabın satamadığı et var öğrenciye veriliyor. Biz zorla kırmızı et istemiyoruz adam akıllı olsun bir kase çorba olsun yine yeter tabaklar pis kaşıklar pis yemeklerin pişirilme ortamı pis . Artık yemek yemekten tiksinir olduk. Fiyatlar 2tl olsun yada 2.5 tl ama yeterki yemekler insana yakışır bir biçimde olsun. Öğrencinin sağlığıyla oynanmamalı”  Yemeklere yapılan mali devlet katkısınında gözardı edilmemesi gibi paylaşımlara ver veriyor. Bu konuda yemekhanenin başka katlarında ve protokol salonunda yemek yiyenlerin ne düşündükleri merak ediliyor.

BY-PASS ve makyaj yöntemleri ile sorunlara çare arayan üniversite yönetimi hala işin içinden çıkabilmiş değil.

Yaklaşık 20 aydır görev başında bulunan Prof.Dr. Alim Yıldız yönetimi bu süreçte ilgili yemekhaneden de sorumlu olan tecrübeli daire başkanını ve sorumluları görevden almış Muhlis Öztürk’e vekaleten emanet etmiştir. Bu görevi vekaletten emanet etmesi ile çareyi bulamadığı görülen rektör Alim Yıldız’ın kurum dışından bir atama yaparak çözüm bulması bekleniyor!

Rektör Alim Yıldız’ın 20 aydır görevlendirdiği, atadığı birçok yöneticinin, daire başkanının sıkıntıları çözmekte yetersiz kaldığı biliniyor.

Önümüzdeki günlerde geçmişte üniversitede moda haline gelen bir rotasyona tabii tutulmanın faydalı olabileceği öne sürülüyor.

Hizmet kalitesinde ve sıkıntıların çözümü noktasında bir ilerleme kayıt edemediği görülen SKS daire başkanı Muhlis Öztürk’ün görevden alınmasında fayda görülüyor.

Genel Sekreter vekili Hakan Yekbaş başta olmak üzere Genel Sekreter yardımcılarının da çok yetersiz kaldıkları ortadadır. Rektör Alim Yıldız’ın kurum dışından getirerek atadığı Alper Duran’ın Kurumu tanımadığı yönetimsel bir tecrübesi olmadığı, kendisine sadece Üniversitede tıkanan wc’lerin haber verildiğini ve ilgilinin de bu wc’ leri açtırdığı biliniyor.

Yemekhanelerden sorumlu şube müdürü Yunus Yüksek ise hangi şirket işçisine tabela unvanı vereceğini, kimlere sabah kahvaltısı ikram edeceği derdinden başkaca bir düşüncesi olmayan bir yöneticimidir? 

Öğrencilerin bu sorununa önümüzdeki süreçte kimin çözüm bulacağı merak konusu olurken, tekrarlanan olumsuz olaylar nedeniyle üniversite yönetiminin çaresizliği gözden kaçmamaktadır.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yönetiminin yemekhane konusuna el atmasına olan ihtiyaç artık göz ardı edilemez hale gelmiş oldu. İddialara göre, 3 değil ister 10 tane daire başkanı, rektör yardımcısı v.s. bu üniversitede değişsin zihniyet değişmediği sürece Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bir ivme kazanamayacağı ve bir atılım gerçekleştiremeyeceği, bu memlekete bir katkı sağlayamayacağı öğrenciler ve personel arasında konuşulmakta olup, yetkililerin mevcut yönetim için harekete geçeceği an beklenmektedir.

 

Egemen Gazetesi

AdminAdmin