Üniversite
Giriş Tarihi : 13-03-2018 06:30

HAKAN YEKBAŞ’A YARGIDAN TOKAT!

Gazetemizin “Hep yek bas ve basılı tut" başlıklı görsel paylaşımı ve bazı okuyucu yorumlarından rahatsız olup mahkemeye başvuran Hakan Yekbaş’ın eli boş döndü.

HAKAN YEKBAŞ’A YARGIDAN TOKAT!
 

Gazetemizin “Hep yek bas ve basılı tut" başlıklı görsel paylaşımı ve bazı okuyucu yorumlarından rahatsız olup mahkemeye başvuran Hakan Yekbaş’ın eli boş döndü.

Cumhuriyet Üniversitesinin medyatik vekil genel sekreteri Hakan Yekbaş’ın çirkin iftirasına mahkeme “dur” dedi.

Hakan Yekbaş adliyeye yalnız gelemediği, duruşma saati ve tarihinde mesaisinde olması gereken ve dosyada resmi olarak müdafi hakkı olmayan Cumhuriyet Üniversitesi Hukuk Müşaviri vekili olan Av. Salih Karaca’yı da yanında belki isteyerek, istemeyerek, belki amiri olması nedeniyle türlü mobbingler baskılar ile sürükleyip getirmiş olabileceği yorumları yapılıyor.

Mahkeme gazetemiz imtiyaz sahibi Talha Denizalp Demirkaya ve İnternet Gazeteciler Derneği Başkanı Oğuz Demirkaya’nın BERAATİNE karar verdi.

Mahkeme gerekçeli kararında; “Sanıklarından Talha Denizalp Demirkaya ait olduğu anlaşılan internet haber sitesi egemengazetesi.com sayfasında katılanın soy ismi kastedilerek “hep yek bas ve basılı tut, uçtuğunu sanan, olur olmaz yerde çenileyen kırma piç zincirini kopardı”  sözleri yazılarak tavla zarı fotoğrafının paylaşıldığı belirterek sanıklardan şikâyetçi olduğu anlaşılmıştır.

NASILDI O PAYLAŞIM TEKRAR HATIRLAYALIM:

Dosya incelendiğinde sanıklardan Oğuz Demirkaya’nın katılanın genel sekreter vekili olarak görev yaptığı üniversitede çalıştığı, sanık Talha’nın ise aynı üniversitede öğrenci olduğu, sanık Oğuz’un egemengazetesi.com isimli internet gazetesiyle resmi olarak ilgisinin bulunmadığı, her ne kadar katılan bu haberleri yaptıranın sanık Oğuz olduğunu iddia etmişse de bunun somut delillerle ortaya konulamadığı anlaşılmakla suçu işlediği sabit olmadığından beraatine karar vermek gerekmiştir.

 HÜKÜM

1- Sanık Talha Denizalp DEMİRKAYA’nın üzerine atılı katılana karşı görevinden dolayı hakaret suçundan cezalandırılması talep edilmişse de suçun unsurlarının oluşmadığı anlaşılmakla CMK 223/2 fıkrası uyarıncaBERAATİNE,

2- Sanık Oğuz DEMİRKAYA’nın üzerine atılı katılına karşı kamu görevlisine hakaret suçundan cezalandırılması talep edilmişse de suçu işlediğine dair somut, cezalandırılmasına şüpheden uzak delil  olmadığı anlaşılmakla CMK 223/2-e bendi uyarınca BERAATİNE,

Yargılama giderinin kamu üzerine bırakılması. Karar verildi.

Egemen Gazetesi

 

AdminAdmin