Üniversite
Giriş Tarihi : 09-03-2018 10:31

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE NELER OLUYOR NELER!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde çeşitli işkollarında faaliyet sürdüren sendikalardan istifa eden, ayrılan 270 çalışan olduğu öğrenildi.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE NELER OLUYOR NELER!

Hak, hukuk ve adaletin Cumhuriyet Üniversitesinde rafa kaldırıldığı somut veriler ile ortada olduğu bilinirken, öfke ve gergin bir atmosfer tavan yapmış durumda.

Rektör Alim Yıldız’ın akrabası, yeğeni olarak bilinen Memur-Sen’e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası üniversite şube başkanı Zafer Yıldız sekreterlik görevine atanması,  kendine ve yardımcılarına dahi lojman verilmesi, rektörün bazı özel imtiyazlarla, hülle yoluyla çeşitli makamlara yandaşların boş bulunan ve hukuksuz, özellikle keyfi olarak boşaltılan sekreterlik makamlarını kullanarak müdür, amir konumuna taşıması maaşlarında iyileşme sağlanması çalışanları en üst düzeyde rahatsız ettiği gibi siyasi iktidara öfke taşıdıkları, ateş püskürdükleri öğrenildi.

Cumhuriyet Üniversitesi yönetimi personeline yönelik özellikle müdür kadrosu ile ilgili görevde yükselme sınavı açmazken, boş bulunan ve görevde yükselme sınavına tabii olan müdürlük kadrosuna hülle yolunu izleyerek yandaşlarına, eş, dost ve tanıdıklarını özel imtiyazlar sağlanarak peşkeş çekilmektedir.  

Cumhuriyet Üniversitesinde faaliyetlerini sürdüren ve çözüm üretmeyen, sessiz kalan, üyeler arasında ayrım gözeten, çalışanın hakkını aramayı bilmedikleri ifade edilen sendikalardan istifa furyası başladı.

Özellikle istifa furyasının Memur-Sen’e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası üniversite şube başkanı Rektör Alim Yıldız'ın akrabası, yeğeni olduğu bilinen Zafer Yıldız'ın sendikasında bu sayının tavan yapacağı, daha da artacağı öğrenildi.

Ekteki tablo ki somut verilerde görüleceği üzere, Cumhuriyet Üniversitesinde çalışan ve Şubat 2018 tarihinde 1735 olan sendikalı çalışan sayısının Mart 2018 tarihinde 1465 düştü.

İŞTE O LİSTELER

Şubat 2018

Apar topar Haberimiz sonrası Cumhuriyet Üniversitesi resmi sitesinden kaldırılan Mart 2018 listesi

Egemen

AdminAdmin