Üniversite
Giriş Tarihi : 04-03-2018 08:01

ÖYLE KAFANIZI GÖRE NASIL UNVAN DAĞITIRSINIZ?

Cumhuriyet Üniversitesi her geçen gün yeni bir skandal olay ile gündeme gelmeye devam ediyor.

ÖYLE KAFANIZI GÖRE NASIL UNVAN DAĞITIRSINIZ?

Cumhuriyet Üniversitesinde skandal olaylarının ardı arkası kesilmezken üniversite bugün yeni bir olay ile Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığında gündeme geldi.

Yoğun istek üzere daha net görüntü yayınlamamız istenmiştir...

 

Üniversitesinin türlü olumsuzluk ile gündeme gelmeye devam ediyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde mahkeme kararları uygulanmadığı, yargı kararlarını etkisizleştirmek yolunu giden, uygulamayan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunulduğu biliniyor.

Somut verilere dayanan, Hak-Hukuk tanımamazlığı, ihtirasları, nemelâzımcılığı ile bugünlerde Üniversite personelinin ve Sivas halkının dilinden düşmeyen, eleştirilen Rektör Alim Yıldız yönetimindeki Sivas Cumhuriyet Üniversitesi mahkeme kararlarını uygulamayarak çalışanlarına uyguladığı mobbingi, yaşattığı mağduriyetlere, ötekileştirme ve itibarsızlaştırma girişimlerini, sürgünler, yandaş kayırmacılığı, özellikle mahkeme kararlarına yansıdığı üzere yandaş, başarı gösteremeyen, liyakatsiz bazı kişilerin Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesinde hukuksuz yöneticilik yaptırıldığı ve bu konu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulması ile gündemin ilk sırasında yer almaktadır.

Tüm yaşanan bu v.b. konuların önümüzdeki günlerde ulusal basına ve TV’lere yansıyacağı konu edileceği edinilen bilgiler arasında.

Cumhuriyet Üniversitesinde hak, hukuk, adaletin rafa kaldırıldığı somut veriler ile ortada olduğu görülürken, üniversite personeli, kamuoyu 2019 yılının gelmesini iple çekiyor.

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Kültür Daire Başkanlığı Şube Müdürü Yunus Yüksek'in bundan 5-6 ay öncesine kadar bulaşıkçılık yapmakta olan ilkokul mezunu, dışarıdan liseyi bitirmeye çalışan taşeron statüsünde çalışan Nuray Kartal isimli bayanı ani bir kararla önce merkezi kafeterya da kasiyer çalıştırıldığı sonrasında yaklaşık 1 ay öncede yine merkezi kafeteryada yer alan ve birimlerin hesap işlerinin yürütüldüğü memurlar odasında masa başı bir göreve verildiğini edinilen bilgiler arasında.

Memurlar odasında yıllardır görev yapan ve bu işi bilen kadrolu memur bayan sırf kendileri gibi bir dünya görüşüne sahip olmadığı için başka bir birime temizlik görevlisi olarak verildiği, ötekileştirildiği, itibarsızlaştırılarak yerine 5 ay öncesine kadar sosyal tesislerde bulaşıkçılık yapan Nuray Kartal isimli bayan getirildi.

Nuray Kartal’ın bu hukuksuz hızlı yükselişinde şube müdürü Yunus Yüksek’in katkısını olduğu öne sürülürken, dün yaşanan enteresan bir gelişme ile bu iddia somutlaşmış oldu.

Daire Başkanı vekili olan Muhlis Öztürk’ün de onun bunun itmesiyle, desteklemesi ile hizmetli kadrosundan yükseldiği bilinirken, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığın yaşanan bu ve benzer olayların hiçte garip olmadığı, yandaş, liyakatsız kadroların, daha paspasları bile kurumayanların görev başında olduğu, dile getiriliyor.

Üniversite yönetimi tarafından memurlar odasının girişine Nuray Kartal adına "BÜRO MEMURU Nuray KARTAL" şeklinde tabela yaptırıldığı ve astırıldığı görüntülendi.

Ulusal basına ve kamuoyuna yansıyan ve büyük tepki toplayan Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesindeki “Ağaç katliamı” sonrası açıklama yapan üniversite yönetimi haberinin olmadığını iddia ederken, bu skandala nasıl bir savunma yapacağı merak konusu. Yaşanan skandalı gazetemize ihbar yolu ile ileten kişi; “Nuray Kartal hâlihazırda hala taşeron işçi statüsündedir ve resmi olarak kadroya henüz geçmemiştir. Resmi olarak kadroya geçse bile statüsü işçi statüsüdür, memur değildir. Aynı odada yine taşeron işçisi olarak çalışan Ali Şentürk adlı çalışanın tabelasında ŞİRKET İŞÇİSİyazmaktayken Nuray Kartal’ın isim tabelasında nasıl BÜRO MEMURU yazar? İlkokul mezunu birinin büro memuru olamayacağı konusuna hiç girmiyorum bile, ancak Yunus Yüksek adlı bu işgüzar şube müdürü böyle bir tabela yaptırtma pervasızlığını göstermiş. Burası bir kamu dairesi, öyle kafasına göre unvan dağıtmak ve tabela bastırmak bir şube müdürünün ne yetkisine nede haddine” ifadelerine yer vermiştir.

AdminAdmin