Üniversite
Giriş Tarihi : 04-03-2018 07:51

AK PARTİYE ÇOK BÜYÜK ÇAPTA OY VE İTİBAR KAYIP ETTİRİLİYOR

Sivas, Cumhuriyet Üniversitesinde taşeron şirketlerinde çalışan 206 kişinin kadroya alınmasının red edilmesi skandalı ile çalkalanıyor.

AK PARTİYE ÇOK BÜYÜK ÇAPTA OY VE İTİBAR KAYIP ETTİRİLİYOR

Cumhuriyet Üniversitesinde 206 taşeron emekçi çalışanın kadroya geçme müracaatları red edilirken, ulusal basında çıkan “ÜNİVERSİTEDE AKRABA SALTANATI” haberi kamuoyunu resmen gerdi.

Bir anket çalışması veya şirketi olmaya gerek var mı yok mu? Tartışılır ama! “Görünen Köye Kılavuz İstenmez” Cumhuriyet Üniversitesinde yaşanan her türlü olumsuzluğun, mağduriyetin, yaşanan vahşetin yerel ve ulusal basında ve TV’lerde yer alması ve geniş kitlere yayılması nedeniyle dünya çapında yaklaşık 7 Milyon Sivas’lı yaşayan nüfusun şimdiye kadar yaklaşık 1 milyon’un oyunun rengini değiştirdiği somut veriler, göstergeler ile ortada olduğu edinilen bilgiler arasında. 

Somut verilere dayanan, Hak-Hukuk tanımamazlığı, ihtirasları, nemelâzımcılığı, akraba, eş dost kayırmacılığı ile bugünlerde Üniversite personelinin ve ülke kamuoyunun dilinden düşmeyen, eleştirilen Rektör Alim Yıldız yönetimindeki Sivas Cumhuriyet Üniversitesi mahkeme kararlarını uygulamayarak çalışanlarına uyguladığı mobbingi, yaşattığı mağduriyetlere, uygulanan baskılar, ötekileştirme ve itibarsızlaştırma girişimlerini, sürgünler, yandaş kayırmacılığı, özellikle mahkeme kararlarına yansıdığı üzere yandaş, başarı gösteremeyen, liyakatsiz bazı kişilerin Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesinde hukuksuz yöneticilik yaptırıldığı ve bu konu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulması ile gündemin ilk sırasında yer almaktadır.

Rektörün yarım milyon TL’lık lüks makam arabaları ile ilk günlerde gündeme gelmesi, makam odalarına özel tuvalet yaptırmaları ile köşe yazılarına, basına malzeme olması, resmi web sitesinden Atatürk resmin çıkartılması, “Cumhuriyet’i Seviyorum”  yazısının kaldırılması, 5 imza ile Cumhuriyet Üniversitesi Vakfın edinimlerinin ilan ve açık şeffaf ihale yapılmadan kiraya verilmesi Ak Partiye çok büyük çapta oy ve itibar kayıp ettirdiği edinilen bilgiler arasında.

Rektör Alim Yıldız yönetimindeki Cumhuriyet Üniversitesinde yaşanan her türlü mağduriyet, olumsuzluk Ak Partiye Sivas’ta 2 milletvekiline mal olacağı ve 7 Haziran 2015 yılından yapılan seçimden daha kötü bir sonuç ile karşı karşıya kalacakları öne sürülüyor.

Üniversitede keyfiyet, hukuksuzluk ve aymazlık salgının mimarların kim veya kimlerin olduğu bilindiği konuşulurken, birçok çalışan, yakınları, akrabaları harekete geçmek için uygun zamanı veya Ohal’ın kalkmasını beklediklerini sağda solda yüksek sesle haykırıyor.

Cumhuriyet Üniversitesinde tam anlamıyla yükselen ateşin ve gerginliğin düşmesi noktasında siyasal erk sahiplerinin hiçbir girişimde bulunmadığı da ayrıca gözlemlenmektedir.

Dünya çapında yaklaşık 7 Milyon Sivas’lı yaşayan nüfusun 2019 yılında yapılacak olan seçimde belirli olacağı da ayrıca unutulmaması gereken önemli bir ayrıntı olduğu ifade ediliyor.

Siyasal erk sahiplerinin vurdumduymazlığı da bazı kesimlerin işine gelmesi de ayrıca dikkatlerden kaçmamaktadır.

Egemen

AdminAdmin