Üniversite
Giriş Tarihi : 05-02-2018 02:06

C.Ü. VE BİLİM CAMİASI ADINA UTANÇ VERİCİ OLAN DAVA GÖRÜLMEYE BAŞLANDI…

Yoğun istek üzerine 18 Eylul 2014 tarihlinde gündeme gelen, yayınlanan ve sisteminizde bulunan haberi ana sayfamıza taşıyoruz.

C.Ü. VE BİLİM CAMİASI ADINA UTANÇ VERİCİ OLAN DAVA GÖRÜLMEYE BAŞLANDI…

Doç. Dr Hilmi Ataseven, Yrd.Doç.Dr. Sedat Bay ve Prof. Dr. Asım Gültekin hakkında Görevi Kötüye Kullanma iddiası ile Türk Ceza Kanunun 257/1 ve 53/1. maddeleri gereğince bir yıldan üç yıla kadar hapis ve meslekten men talepleri ile açılan dava 18.09.2014 tarihi itibariyle görülmeye başlanmıştır.

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Tıp Fakültesinde, eski Rektör Prof.Dr. İlyas Dökmetaş ve Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof.Dr. Gökhan Köylüoğlu zamanında 12/09/2011 tarihinde yapılan Yardımcı Doçentlik Dil Sınavında, başarısız olduğu öne sürülen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Müşteki Op. Dr. Özgür Bige’nin Yardımcı Doçentlik Dil Sınavında adaylara verilen metinlerin denk olmadığı ve metinlerin diğer adaylara sınavdan önce verildiği, bu suretle başarısız olmasına neden olunduğu iddiasıyla yapmış olduğu başvuru üzerine başlayan hukuki süreçte, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yetkili Kurulu'nun 20.08.2013 tarihli kararı ile sınav jüri üyeleri olan şüpheliler Tıp Fakültesi Eski Dekan Yardımcısı şimdi ise kısa bir süre önce Sivas Kamu Hastaneler Birliğine bağlı Numune Hastanesi yöneticisi olarak atanan Gastroenteroloji Uzmanı Doç.Dr. Hilmi Ataseven, C.Ü. Tıp Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asım Gültekin ve şuanda görevde bulunan C.Ü. Yabancı Diller Yüksekokullu Müdür Yardımcısı ve bunun üzerine C.Ü. Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak atanan Yrd.Doç.Dr. Sedat Bay hakkında men-i muhakeme (son soruşturmanın açılmaması) kararı verildiği, karara karşı müşteki vekilinin yapmış olduğu itiraz üzerine Danıştay 1. Dairesi'nin 21.11.2013 tarih 2013/1344 Esas, 2013/1517 sayılı kararı ile şüphelilerin üzerlerine atılı suçu işlediklerine ilişkin yeterli şüphe oluşturacak delilin bulunduğu belirtilerek Yetkili Kurulun 20.08.2013 tarihli men-i muhakeme kararının bozulmasına, şüphelilerin lüzum-u muhakemelerine, şüphelilerin eylemlerine uyan Görevi Kötüye Kullanma iddiası ile Türk Ceza Kanunun 257/1 ve 53/1. maddeleri gereğince bir yıldan üç yıla kadar hapis ve meslekten men talepleri ile Sivas Sulh Ceza Mahkemesinde yargılanmalarına başlanmıştır.

Sadece Sivas Cumhuriyet Üniversitesini değil ülkemiz bilim camiasını da yakından ilgilendiren ve sonuçları ile büyük etkileri olacağını tahmin ettiğimiz dava ile ilgili gelişmeleri yakından takip edip siz değerli halkımız ile paylaşmaya devam edeceğiz.

 

İŞTE O İDDİANAME:

 

http://www.egemengazetesi.com/haber/13663/cu-ve-bilim-camiasi-adina-utanc-verici-olan-dava-gorulmeye-baslanditekrar.html

AdminAdmin