Üniversite
Giriş Tarihi : 25-01-2018 06:03

ÜNİVERSİTEDE KEYFİYET, HUKUKSUZLUK VE AYMAZLIK SALGINI VAR!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde hakim olan keyfiyet ve hukuksuzluk, aymazlık PİK yapmış durumdadır.

ÜNİVERSİTEDE KEYFİYET, HUKUKSUZLUK VE AYMAZLIK SALGINI VAR!

Cumhuriyet Üniversitesinde kendi konforları ve küçük çıkarları pahasına personeli mağdur ederek yaşamlarını küle çevirecek bir yangını körüklediği unutulmamalıdır.

Yaşanan bu olaylarla açıklanabilir tek şey, başta üniversite yönetimi olmak üzere bu oyunun sahnelenmesini sağlayanların kişisel ikbal arayışlarıdır!

Hukuk devletini, temel hak ve özgürlükleri katledenlerin yarınlarımızı daha fazla karanlığa çevireceği unutulmamalıdır.

Üniversitesi yönetimi, hukuksuzluğa ve aymazlığa derhal son vermelidir.  Hiçbir üniversite personelin hakkını, hukukunu sahnelenen birilerine yaranma, peşkeş çekme oyununa feda etmeyeceğimizin,  hiç kimsenin kazanılmış, özlük hakları da keyfi biçimde gasp ettirmeyeceğiz.

Bu konuda gerek ulusal gerekse uluslararası alanda her türlü adımı attığımızı, atmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz!

Bugün bu kirli oyunun parçası olanların yarın hukuka ihtiyaç duyduklarında yalnız kalacaklarını akıllarından çıkarmamalarını hatırlatıyoruz!

Cumhuriyet Üniversitesi yaşatılan tüm personel mağduriyetleri, hukukuz uygulamalar ve tanınamazlıklar, görevi kötüye kullananlar, çalışma barışını, huzurunu bozan, çalışanları arasında ayrım gözetenler ile ilgili YÖK Başkanlığı tarafından acil olarak başta rektör ve sorumlu idareciler ile ilgili bir soruşturma başlatmalı ve görevlerinden uzaklaştırılmalıdırlar.

Cumhuriyet Üniversitesinde korkulan ve yaşanması olası olduğu konuşulan ani ve fevri hareketler, davranışlar başlamadan yükselmiş olan tansiyon ve ateş derhal devletimizin yetkili organları tarafından düşürülmeli, Sivas’a YÖK tarafından huzur getirecek yeni bir rektör atanmalıdır.

Cumhuriyet Üniversitesinde yaşatılan her türlü mağduriyetler açık ve nettir!  Başını öne eğip “Sus pus” olmuş, “sınmış”, “ruhunu kaybetmiş” bazı idari, akademik personeli de buradan kınıyoruz! 

 

EGEMEN GAZETESİ

AdminAdmin