Üniversite
Giriş Tarihi : 16-01-2018 00:51

ÜNİVERSİTE SATILIYORMU ?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi bünyesinde yıllardır üniversite vakfı himayesinde faaliyet gösteren kantinlerin Sivas’ta bir firmaya satıldığı işletme hakkının devir edildiği konuşuluyor.

ÜNİVERSİTE SATILIYORMU ?

Edinilen bilgilere göre, Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi içerisindeki ve yapımı devam eden kadın doğum ve çocuk hastanesi binası içerisinde yer alacak olan kantinin dâhil şimdiden aynı firmaya kamuya açık bir ihale yapılmadan, ilan verilmeden 2 milyon TL bağış adı altında hava parası ve aylık 30 bin TL kira karşılığı vakıf tarafından devir edildiği konuşuluyor.

Rektör Alim Yıldız yönetimindeki Cumhuriyet Üniversitesi kurulduğu günden bugüne kadar hiçbir zaman içerisinde böyle olumsuzluklarla, personel ve öğrenci memnuniyetsizliği ile anıldığının söz konusu olmazken, şimdi ise, çekip çevrilemediği ve her geçen gün hastane dahil borcunun katlayarak batağa sürüklendiği, hukuksuzlarla, öç alma, kin intikam duyguları,  keyfi uygulamalar, pansuman tedbirleri ile yönetildiği ve Sivas’ın adına büyük zarar verdiği herkesin dilinde.

Cumhuriyet’in Üniversitesinde hüküm sürdüğü herkesinin dilinde olan  “Ben yaptım oldu” zihniyeti ile yönetim anlayışının en geç 2019 yılında sona ereceği ve birilerin hukuk önünde hesap vereceği günün mutlaka geleceği ifade ediliyor.

 

Fotoğrafta görüleceği üzere, hastane acili karşısında faaliyet gösteren medikal marketin yan tarafının da bir yönetici öğretim üyesinin kardeşi veya akrabası olduğu iddia edilen kişiye verildiği öğrenildi.

Nasıl ve hangi şartlarla kaç paraya bu işletmenin vakıf tarafından bu şahsa verildiği bilinmezken şehirdeki sigorta esnafı rektöre büyük tepki gösteriyor.

Vakıf okulları dâhil birçok çalışanın, öğretmenin uzun bir süredir maaşlarını alamadıkları bilgilerine ulaşırken, bu satış sonrası vakfın en az 5 milyon TL borcunun kaldığı öne sürülüyor.

 

Kaynak: Egemen Gazetesi

AdminAdmin