Üniversite
Giriş Tarihi : 13-06-2017 21:07

REKTÖRÜN YEĞENE LOJMAN KIYAĞI ORTAYA ÇIKTI…

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü İlahiyatçı Alim Yıldız görevinin başına geçer geçmez yeğenlerini akrabalarını, eş dost ve yakınlarını göreve getirdiği ortaya çıkmaya başladı.

REKTÖRÜN YEĞENE LOJMAN KIYAĞI ORTAYA ÇIKTI…

Yeğenlerinin üniversitede önemli konumlara getirdiği öğrenilen Alim Yıldız’ın bu etik dışı olayların kamuoyunda duyulmasının ardında atamalara yoğun tepki geldi.

Sosyal medya üzerinden çok sayıda kişi atamaya tepki gösterirken, Sivas’ta siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları da sosyal medya üzerinden atamaların etik olmadığını öne sürerek tepkilerini dile getirdi.

REKTÖRÜN YEĞENLERİNE KIYAĞI BİTMEK BİLMİYOR…

Bugün ise, Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından edinilen bilgilere göre, Rektör Alim Yıldız tarafından Sosyal Bilimler Enstitüsü sekreterliğine atanan yeğeni olduğu öne sürülen Zafer Yıldız’a lojman tahsis edildiği öğrenildi.

İmzacı akademisyenlerden olan ve kamu görevinden ihraç edilen Yrd.Doç.Dr.Sebahat Demirel Akkaya tarafından boşaltılan lojmana Zafer Yıldız’ın taşındığı bildirildi.

Tepkilerini dile getiren öğretim üyeleri tüm bu konuların Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanlığına intikal etmeden önce, Milli Eğitim Bakanımızın veya YÖK Başkanlığı tarafından çözümlenmesinde yarar bulunduğunu ifade ediyorlar.

PEKİ ETİK YÖNETMELİĞİ NE DİYOR?

Başbakanlık tarafından yürürlüğe konulan “Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri İle Başvuru Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik”e göre, yöneticilerin çıkar çatışması doğuracak uygulamalardan kaçınması gerekmektedir. İlgili madde şu şekildedir:

“Çıkar çatışmasından kaçınma Madde 13 Çıkar çatışması; kamu görevlilerinin görevlerini tarafsız ve objektif şekilde icra etmelerini etkileyen ya da etkiliyormuş gibi gözüken ve kendilerine, yakınlarına, arkadaşlarına ya da ilişkide bulunduğu kişi ya da kuruluşlara sağlanan her türlü menfaati ve onlarla ilgili mali ya da diğer yükümlülükleri ve benzeri şahsi çıkarlara sahip olmaları halini ifade eder. 

Kamu görevlileri, çıkar çatışmasında şahsi sorumluluğa sahiptir ve çıkar çatışmasının doğabileceği durumu genellikle şahsen bilen kişiler oldukları için, herhangi bir potansiyel ya da gerçek çıkar çatışması konusunda dikkatli davranır, çıkar çatışmasından kaçınmak için gerekli adımları atar, çıkar çatışmasının farkına varır varmaz durumu üstlerine bildirir ve çıkar çatışması kapsamına giren menfaatlerden kendilerini uzak tutarlar.

Kaynak: Egemen Gazetesi

 

 

AdminAdmin