Üniversite
Giriş Tarihi : 09-02-2016 02:42

ÜNİVERSİTEDEN YILDIZ DAĞINA DEV YATIRIM

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü Yıldız Dağı’na büyük bir yatırım yapacağını açıklandı.

ÜNİVERSİTEDEN YILDIZ DAĞINA DEV YATIRIM

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü Yıldız Dağı Kayak Merkezine Yüksek İrtifa ve Spor Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi inşa edecek.

Rektör Faruk Kocacık, ‘’Yıldız Dağında ülkemizi dünyada temsil edecek sporcular yetişecek. Bu amaçla bu merkezi kuruyoruz. Bayrağımızı dalgalandıracak sporcuları bilimin ışığında yetiştireceğiz’’

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ne üniversite eli değecek. İl Özel İdaresi tarafından hayata geçirilen ve ileriye dönük çalışmalar arasında önemli bir yere sahip olan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ne bir yatırım da Cumhuriyet Üniversitesi yapacak. Geçtiğimiz Cumartesi günü yeni tesislerin tamamlanmasıyla resmi açılışı yapılan Yıldız Dağı’nın, Türkiye’nin gözde kayak merkezleri arasına girmesi hedefleniyor.

Bu amaçla Cumhuriyet Üniversitesi Yıldız Dağına Yüksek İrtifa ve Spor Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi kuracak. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, ‘’Yıldız Dağında kış sporları ile ilgili şampiyonlar yetişecek ve dünyada ülkemizi, Sivas’ı temsil edecekler. Buraya yapılan yatırımlar, çalışmalar bu amaçla yapılıyor. Biz de üniversite olarak nisan ayında inşası başlayacak olan Yüksek İrtifa ve Spor Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi kurmaya karar verdik. Merkezimiz, eğitimiyle buraya damgasını vuracak.

Bayrağımızı dalgalandıracak sporcuları bilimin ışığında yetiştireceğiz. Merkezin inşasının en kısa zamanda tamamlanması ve faaliyete geçmesi için tüm gayretimizi sergileyeceğiz’’ dedi.

AdminAdmin