Bölgemiz
Giriş Tarihi : 01-12-2015 03:07

YARIM TON TIBBİ ATIK BELEDİYE ÇÖPLÜĞÜNE ATILDI

Bertaraf yöntemine göre ilimizdeki sağlık kuruluşlarında ortaya çıkan tıbbi atık miktarı 54 ili geride bıraktı. Bu tıbbi atıkların çoğunluğu ise belediye çöplüğüne atıldı

YARIM TON TIBBİ ATIK BELEDİYE ÇÖPLÜĞÜNE ATILDI

Sivas’ta bulunan ve tıbbi atığı ayrı toplanan 20 sağlık kuruluşunda 2014’yılında 713 kilo tıbbi atık toplandı.

Elde edilen verilere göre, bu tıbbi atıkların 534 kilo 987 gramı sterilize edilerek belediye çöplüğüne atılırken, 178 kilo 334 gramı ise düzenli depolamaya atıldı.

 

Sivas, ülke genelinde en fazla tıbbi atık üreten 27. İl oldu. Sağlık kuruluş sayısı 20 olan Sivas, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Artvin, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Tekirdağ, Tokat, Tunceli, Uşak, Yozgat, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Batman, Bartın, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Osmaniye, Düzce, Kilis ve Bayburt illerini geride bıraktı.

 

Sağlık kuruluşları 2014 atık istatistiklerine göre, ilimizdeki tıbbi atığın yüzde 78’si belediye çöplüğüne, geri kalanı ise düzenli depolama sahalarında bertaraf edildi. Her iki sahada bertaraf edilen tıbbi atığın da sterilize edildiği öğrenildi.

AdminAdmin