Güncel
Giriş Tarihi : 01-12-2015 03:00

Davutoğlu'ndan liderlere özel çağrı!

Türkiye Cumhuriyeti'nin 64. hükümeti Meclis'ten güvenoyu aldı. Oylama sonrası Meclis'te konuşan Başbakan Davutoğlu, muhalefete birlikte çalışma çağrısı yaptı.

Davutoğlu'ndan liderlere özel çağrı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerine çağrıda bulundu ve iki ricada bulundu. Empatiyi önce kendilerinin yapacağını söyleyen Davutoğlu, muhalefet parti liderlerine seslendi, ortak çalışma teklifinde bulundu.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da, elektronik cihazla yapılan açık oylamaya 509 milletvekili katıldı. AK Parti Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki 64. Hükümet, 194 ret oyuna karşılık karşılık 315 oyla güvenoyu aldı.64. Hükümet güvenoyu aldı.

Meclis'teki oylama sonrası konuşan Başbakan Davutoğlu, muhalefet partilerine oy vermiş toplum kesiminin de hükümeti olduklarını söyledi. Herkesi dinleyeceklerini ve STK'ların kendilerine iletecekleri her türlü fikre açık olduklarını söyleyen Davutoğlu şöyle konuştu;

''Muhalefet demokrasilerin olmazsa olmaz şartıdır. Muhalefetimizin temsili, iktidarın temsili kadar haktır. Muhalefetimizin bu Meclis'te temsiline de eleştirilerine de her zaman saygı duyacağız. Burada her görüşü dinleyelim. Nezaket dışı ve şiddet dışında her şeye tahammül edelim. Buradan genel başkanlara bir teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten güzel bir başlangıç yaptık. 

"KİMSEYİ DIŞLAMADIK, DIŞLAMAYACAĞIZ"

Diğer eş başkanlar burada olsaydı, onlarla da görüşürdüm. Dolayısıyla bu Meclis'in çatısı altında kimseyi dışlamadık, dışlamayacağız. Bu görüşmelerde kendilerine 'Türkiye'nin zamanı yok, gelin geçici bütçe yerine kalıcı bütçeyi görüşelim' diye konuştuk. Yine milletim adına ricam, bütün muhalefet partilerine, geliniz normal, düzenli bütçemizi çıkaralım ve en sağlam adımı hep beraber atmanın onurunu yaşayalım.

Başbakan Davutoğlu, oylama başlamadan önce Genel Kurul'a gelerek Bakanlar Kurulu sıralarında yerini aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de oylamaya katıldı.

''MUHALEFET LİDERLERİYLE GÖRÜŞME TALEP EDECEĞİM''

Buradan doğrudan da ifade edeceğim; inşallah ilk fırsatta da sayın genel başkanlarla önümüzdeki 4 yılın temel konularını da görüşecek şekilde önü açık, hiçbir zaman limiti olmayan bir görüşme talebinde bulunacağım. Tabi takdir kendilerine ait. Bu görüşme gerçekleşirse, Türkiye'nin önündeki en temel sorunlarda dahil olmak üzere reformlarla ilgili kendilerine bilgi aktaracağım ve destek isteyeceğim."

AdminAdmin