Spor
Giriş Tarihi : 01-12-2015 02:58

TEMSİLCİMİZ, İNEGÖL DEPLASMANINDAN ÜÇ PUANLA DÖNDÜ…

Türkiye 2. Lig Kırmızı Grup’taki temsilcimiz Sivas Belediyespor, ligin 14. haftasında Bursa’da İnegölpor ile karşı karşıya geldi. Temsilcimiz, deplasmanda oynadığı müsabakadan 1-0’lık skorla 3 puan alarak döndü.

TEMSİLCİMİZ, İNEGÖL DEPLASMANINDAN ÜÇ PUANLA DÖNDÜ…

Karşılaşmayı, İnegölspor Kulübü Başkanı Eşref Güç ve Sivas Belediyespor Kulübü Başkanı Turhan Tunahan birlikte izlerken, As Başkan Fatih Orhan ve yönetim kurlu üyesi Harun Budaklı ile iş adamı ve aynı zamanda yönetim kurulu üyesi Muhammed Ali Cankaya, Futbol Şube Sorumlusu Kenan Karataş, Kulüp Müdürü Kurbani Bütüner, Kulüp Menajeri Yılmaz Dağ ve çok sayıda İnegöllü sporseverler da maçı yakından takip etti. Sivas Belediyespor’u, Bursa’da yaşayan az sayıda Sivaslı gurbetçi hemşerilerimizde yalnız bırakamadı.

Müsabaka kapalı bir havada oynanırken maçın ilk devresine ev sahibi İnegölspor başladı. Temsilcimiz maçın ilk dakikalarında oyuna hızlı başlayarak birçok gol pozisyonu buldu. Her iki takımda kontrollü atak futbolu seçerken Belediyespor deplasmanda oynamasına rağmen rakibine göre daha baskılı oldu. Belediyespor maçın ilk yarısının 40. dakikasında Atilla Yıldırım’ın attığı golle skoru 1-0 getirdi. 

Müsabakanın ilk devresi temsilcimiz Belediyespor’un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Maçın 2. devresine konuk ekip Sivas Belediyespor başlarken bu devrede de baskılı oyununu devam ettirdi. Yeşil beyazlı ekip oyunun ikinci bölümünde rakibine oranla daha çok gol pozisyonuna girerek farkı artırmaya gitti ama aradığı gol ve golleri bulamadı. Maç Sivas Belediyespor’un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Bu sonuçla yeşil beyazlı ekip ligin 14. haftasında Bursa deplasmanından 3 puanla dönmüş oldu. 

Müsabakadan sonra maçla ilgili açıklama yapan Sivas Belediyespor Teknik Direktörü Zafer Turan, “Kartal maçının ardından Bursa deplasmanından güzel oyun ve net bir skorla dönüyoruz. Hafta içerisinde sporcularım ve ben hazırlıklarımızı bu maçı kazanmak için yapmıştık. Allah’a çok şükür maçı kazandık. Sporcularımı sahada göstermiş oldukları güzel futbol ve özverili çabadan dolayı tebrik ediyorum. Şimdi önümüzde Adana Demirspor Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme maçı var. İnşallah bu maçtan da güzel netice ve skor alarak Sivas’a dönmek istiyoruz.” dedi. 

Sivas Belediyespor Kulübü Başkanı Turhan Tunahan ise, “Müsabakaya iyi ve hızlı başladık. Maçın ilk devresinin sonuna doğru aradığımız golü Atilla’nın ayağından bulduk. Güzel bir müsabaka oldu. Bu galibiyet, Ziraat Türkiye Kupası’nda hafta içi oynayacağımız Adana Demirspor maçı öncesi iyi bir moral kaynağı oldu. Teknik heyet ve tüm sporcuları bu galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Ligde yolumuza devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Diğer yandan galibiyetten dolayı İnegöl taraftarı, Sivas Belediyespor'u maç sonrası güzel futbolundan dolayı alkışladı. Temsilcimiz Belediyespor bu sonuçla ligde 17 puanla 12. sırada yer alırken ligin 15. haftasında Sivas’ta İstanbul ekiplerinden Eyüpspor’u konuk edecek.

AdminAdmin