Bölgemiz
Giriş Tarihi : 08-12-2014 02:46

NİYE BU PROJEDEN KİMSE HABERDAR DEĞİL?

Sivas’ın Hafik ilçesinde, Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı tarafından finanse edilen ve yıllık 1 trilyon bütçesi olduğu konuşulan Cumhuriyet Üniversitesi’nin (C.Ü.) yürüttüğü öne sürülen Sivas Kayseri Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında açılan “Doğal Taş İşletmeciliği ve Madencilik” kursuna katılan kursiyerlere belgeleri verildi.

NİYE BU PROJEDEN KİMSE HABERDAR DEĞİL?

Hafik Gölünde bir restoranda düzenlenen sertifika programında konuşan Proje Saha Koordinatörü Levent Taner, “projede,  Sivas Kayseri Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Projesi ham petrol boru hattı güzergâhı üzerinde bulunan yerleşim yerlerinin ekonomik ve sosyal açıdan kalkınmaları amaçlanmaktadır” dedi.

Projede yapılması planlanan faaliyetleri aktaran Taner, “yöredeki işsiz kadın ve gençlerin istihdamına katkı sağlamak, hedef grupların iletişim kapasitesinin geliştirmesi planlanmaktadır. Bu anlamda bölgede önümüzdeki günlerde yeni çalışmaların yapılması da planlanıyor” diye konuştu.

Program sonunda, Proje Koordinatörü C.Ü. Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Tuzcu, C.Ü. Sivas Meslek Yüksek Okulu Öğretim Elemanları Proje Eğitim koordinatörleri Öğr. Gör. Zekeriya Duran ve Öğr.Gör. Fatih Çakmaktepe tarafından kursu bitiren 22 kursiyere belgeleri verildi.

Ayrıca kursa katkılarından dolayı Proje Koordinatörü C.Ü. Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Tuzcu tarafından Hafik Belediye Başkanı Mitat İlhan’a teşekkür belgesi takdim edildi.

Programa İl Genel Meclisi Üyesi Osman Budak, Cumhuriyet Üniversitesi Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Baktır, proje koordinatörü Doç.Dr.Mehmet Tuzcu, Hafik Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Yasin Özdemir ve kursiyerler katıldı.

Bazı bilim ve kampüs çevrelerinden bu proje konusunda bir bilgiye sahip olunmadı belki gizlenmeye çalışıldığı konuşulurken, bu projeden kim veya kimlerin nasıl yararlandığı, yararlandırıldığı, hangi kriterlerin esas alındığı, üniversitenin hangi öğretim üyeleri / elemanlarının ücret karşılığı projede görev yaptığı, yetkili merciler tarafından denetlenip, denetlenmediği, döner sermayenin projeye dahil edilip edilmediği, bir resmi protokolün olup olmadığı, ücretlendirmelerin nasıl yapıldığı kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Cumhuriyet Üniversitesi’nin yürüttüğü öne sürülen ve logosunun, personelinin kullandığı görülen bu proje daha geniş kitlelere ulaşması sağlanması noktasında, yaygınlaştırılması gerektiği vurgusu yapılırken, büyük bütçeye sahip bu projenin kurum tarafından niye sahiplenilmediği belki kamuoyundan saklanılmak istenmesine anlam verilemedi.

 

Son olarak bazı internet sitelerinde aşağıdaki tablonun yer aldığı, iletişim bilgilerinde yer alan Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulunun konuya dahil edilmek istenmesine de ayrıca garipsendi.

Cumhuriyet Üniversitesi Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu yetkililerin “tamamen iyi niyet çerçevesinde davete icabet ettikleri” bu konu hakkında bilgilerinin bulunmadığını, kimseye iletişim ve adres bilgilerinin kullanılması noktasında izin vermediklerini ve proje ile yakından, uzaktan ilgilerinin bulunmadığını ifade ettiler.

AdminAdmin