Üniversite
Giriş Tarihi : 23-04-2013 22:16

ÇALAPVERDİ, REKTÖRLÜK MAKAMINI DEVRALDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörlük makamına Seyrantepe İMKB Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Yurdagül Çalapverdi oturdu.

ÇALAPVERDİ, REKTÖRLÜK MAKAMINI DEVRALDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörlük makamına Seyrantepe İMKB Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Yurdagül Çalapverdi oturdu.

Seyrantepe İMKB Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Yurdagül Çalapverdi, CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık’ın il dışında olması nedeniyle Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz’ın makamını devraldı.

Okul Müdürü Vedat Sever, program öncesinde Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz’a okulları hakkında bilgi vererek, hazırladıkları dosyayı takdim etti.
Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, CÜ’nün 39 yıllık bir üniversite olduğunu ve Sivas ile Türkiye’ye önemli katkılar sağladığına değinerek, “Biz Sivas’ın büyük bir ailesiyiz. Üniversitemizi daha ileriye taşımak için daha fazla çalışmak zorundayız.” dedi.
Hukuk Fakültesinin kurulması konusunda çalışmaların devam ettiğini dile getiren Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz, “Birkaç hukukçu arkadaşımızı bünyemize kattık. Birkaç kişiyi daha dahil ettikten sonra kuruluş için müracaatımızı yapacağız. Ziraat Fakültesinin kurulması için ise Rektörümüz şuan Ankara’da görüşmelerini sürdürüyor. Ulaş bulunan büyük bir alanın üniversitemize geçmesi için müracaata bulunduk ve görüşmeler sürüyor. Bu alanı almamız halinde bu fakültemizin kurulması tamamlanacak. Eczacılık Fakültemize bu yıl öğrenci alacağız. Şehir ile üniversite arasında kopukluk olduğu söylentilerini biliyoruz. Bu konuda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Belediyemizle, STSO ve diğer kurumlarımızla işbirliği protokolleri imzalıyoruz. Bu konuda çok fazla yol aldık” dedi.

-REKTÖR ÇALAPVERDİ’NİN AÇIKLAMALARI-
Daha sonra Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz makamını Seyrantepe İMKB Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Yurdagül Çalapverdi’ye devretti.
Rektör Çalapverdi, burada yaptığı açıklamada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve TBMM’nin açılışının 93′üncü yıldönümü kutladı.
Atatürkçü, bilinçli, çağdaş, demokrat ve insan haklarına saygılı, sosyal hassasiyetlere duyarlı bir gençlik yetiştirmek için çalışacağını dile getiren Rektör Çalapverdi, “Üniversitemiz hepimizin. Biz, Sivas’la etle tırnak gibiyiz. Yinede uzaklık ile ilgili olumsuz bir kanaat oluşmuşsa onu da yıkmak için ne gerekli ise biz bu adımları atarız. Zaten Eğitimde İşbirliği Protokolü de bunun bir ayağıdır.” dedi.
Program sonunda Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Yurdagül Çalapverdi, Merve Çalapverdi ve Onur Divrik’e çeşitli hediyeler verdi.

 

 

 

AdminAdmin