Bölgemiz
Giriş Tarihi : 11-04-2013 19:50

SİVAS AŞIĞI BAKİLER, HEM AĞLADI HEM AĞLATTI

Sivas Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantılarının 2. oturumuna Şair Yazar Yavuz Bülent Bakiler konuk oldu.

SİVAS AŞIĞI BAKİLER, HEM AĞLADI HEM AĞLATTI

 

Sivas Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantılarının 2. oturumuna Şair Yazar Yavuz Bülent Bakiler konuk oldu.
Cumhuriyet Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verilen ve bunu almak için ilimize gelen Ünlü Şair ve Yazar Yavuz Bülent Bakiler Sivas Belediyesi Meclis Toplantısına katılarak meclis üyelerine hayat tecrübelerini anlattı.
 
Ailesinin Yukarı Tekke Mezarlığı’nda defnedildiğini belirten Bakiler, “Anne ve Babamın kabirlerine gittiğim zamanlarda derin bir utanç duyardım, anlatılmaz bir utanç. Türkiye'de diğer kötü mezarlıklardan daha kötü bir mezarlık, Sizleri bilmem ama ben gittiğim bütün Avrupa ülkelerinde mutlaka onların mezarlıklarına giderim. Nasıl güzel nasıl güzel nasıl güzel mezarlıklar. İnsan çıkmak istemiyor. Onlar ölülerine o kadar büyük önem vermişler bir çiçek dünyası adeta mezarlıkları. Bizim mezarlıklarımız facianın ötesinde bir facia görüntüsünde bir demir mezbeleliği utanıyor insan, burası nasıl Müslüman Türk mezarlığı olur diye kahır duyuyor insan. Hep en büyük endişemdi Allah'a milyonlarca şükür olsun Belediye Başkanı Doğan Ürgüp bizi bu büyük utançtan kurtardı” ifadesini kullandı.
 
Konuşmasında duygulanan ve göz yaşlarına hakim olamayan Yavuz Bülent Bakiler, “Tekke Ne kadar güzel bir mezarlık olmuş, ağlayacak kadar duygulandım Allah Başkan Ürgüp'ün ömrünü uzun etsin ve gayretlerinizi artırsın. Sivas'ı sadece sanayi ile değil Mezarlıklarıyla beraber Türk'e ve İslam’a layık bir şehir haline getirmeliyiz. Bu konuda sizlere çok büyük görevler düşüyor inşallah bu vazifelerinize muvaffak olursun” dedi.
Belediye Meclis üyelerinin isteğiyle “Analar” şiirini de okuyan Bakiler, “Ankara'da Cumhurbaşkanlığı muhafız alayında askerdim. Takım komutanı olarak askerliğimi yapıyordum, Kemal Sarı isimli bir askerim vardı. Geldi yanıma komutanım Annem gelmiş memleketten haber salmış görüşelim diye. Bölük komutanına gittik bana izin vermedi komutanım dedi. Siz bana izin verirmisiniz dedi. Bölük komutanının yanında Benim esamem okunmaz. Ne dedi bölük komutanı dedim. Cumartesi görüşürsün demiş, Doğru söylemiş dedim. Komutanım annem muayeneye gelmiş bu gün olursa yarın gidecek dedi. Tamam, Kemal seni akşam göndereceğim dedim. Mesai bitti bölük çavuşunu çağırdım gece 12'ye kadar izin verdim. Saat 10.00’da Kemal geldi, Elinde bir paketle. Bana annesine gittiğini ispat ediyor. Kemal niye erken geldin dedim. Anneme durumu anlattım bölük komutanı izin vermedi takım komutanımız gönderdi dediğinde annesi oğlum “Gözün karnı yok ki doyayım” değil bir saat, bir yıl, bir ömür görsem doyamam git komutanını müşküle sokma demiş. Bu ifadeyi duyunca çok duygulandım kendime kızmaya başladım. Sende kendi annen için öylesin hiç şiir yazdın mı annene diye sordum kendime. Yok, yazmamışım ve o günden sonra anne üzerine şiir yazmaya başladım” diyerek “Analar” şiiriyle meclis üyelerini duygulandırdı.
Yavuz Bülent Bakiler’e Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İrade-i Milliye takdim etti. Başkan Ürgüp, “Yavuz ağabeyimin bir özelliği de Sivas'ta o dönem gençliğin yetişmesinde çok büyük faydaları oldu” dedi.
Bakiler’le babasının birlikte mesai yaptıklarını vurgulayan Başkan Ürgüp, “Yavuz ağabeyimin bir vasiyeti var dünyanın neresinde ölürsem öleyim beni Sivas'a gömün diyor ve telkinlerden sonra mezarı başında Sivas türküleri okunmasını istiyor” dedi.
 
Ziyaretin ardından Belediye Meclisi gündemin diğer maddelerini görüşmeye devam etti.
 
 

AdminAdmin