Bölgemiz
Giriş Tarihi : 11-04-2013 19:44

"KÜLTÜR MİRASI DİVRİĞİ" FOTOĞRAF YARIŞMASI TANITIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Vali Zübeyir KEMELEK başkanlığında “Kültür Mirası Divriği” konulu fotoğraf yarışması tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

 Vali Zübeyir KEMELEK başkanlığında “Kültür Mirası Divriği” konulu fotoğraf yarışması tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Buruciye Medresesi’nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcıları Veysel ÇİFTÇİ, Salih AYHAN (İl Özel İdaresi Genel Sekreteri) ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Tarihi eserlere sahip çıkmak için bilinç oluşturmak gerektiğini dile getiren Vali Zübeyir KEMELEK yaptığı konuşmada: “Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nın son derece kıymetli, bilim ve teknolojinin en üst düzeyde kullanıldığı bir eser. Bu eserin iyi şekilde korunması, sahiplenilmesi amacıyla fotoğraf yarışmasını düzenledik. Bunları korumak, genç nesillere nasıl korunması gerektiği konusunda da örnek davranışlarda bulunmak gerekiyor. Fotoğraf yarışmasına katılımın fazla olmasını arzu etmekteyiz. Bu faaliyetin Divriği ve ilimize faydalı olmasını temenni ediyor, hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

Divriği'nin bir açık hava müzesi niteliği taşıdığını belirten Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi KAYA ise: “İlçemiz tarihi ve kültürel kentler içerisinde çok farklı bir yere sahip. 15 Nisan-01 Temmuz 2013 tarihlerinde çekilecek fotoğrafların yarışmaya sunulabilecek.” dedi.

Yarışmada dereceye girenlerin ödüllendirileceğini belirten Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi KAYA, 6 Temmuz 2013’te jüri değerlendirmesinin yapılacağını, sonuçların ise 10 Temmuz 2013’te açıklanacağını söyledi.

 

 

AdminAdmin