Bölgemiz
Giriş Tarihi : 03-04-2013 20:30

'EĞİTİMDE TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ' TOPLANTISI VE SEKAP DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitimde 'Toplam Kalite Yönetimi' Ödül Töreni ve Sivas'ta Eğitimin Kalitesini Arttırma Projesi (SEKAP) Ara Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

'EĞİTİMDE TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ' TOPLANTISI VE SEKAP DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitimde 'Toplam Kalite Yönetimi' Ödül Töreni ve Sivas'ta Eğitimin Kalitesini Arttırma Projesi (SEKAP) Ara Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Vali Vekili Necmi AKMAN, Vali Yardımcısı Veysel ÇİFTÇİ, Belediye Başkan Vekili Orhan DEMİROK, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hüseyin YILMAZ, İl Milli Eğitim Müdürü Turan AKPINAR, milli eğitim müdürlüğü yöneticileri, ilçe milli eğitim müdürleri, okul ve kurum müdürleri ile proje hazırlayan öğretmenler katıldı.
 

Toplam Kalite Yönetimi Sistemi ve Ödül Süreci hakkında bilgilerin verildiği açılış sunumunun ardından Vali Vekili Necmi AKMAN, yaptığı konuşmada: “Önceki konuşmacılar değişimin bir zorunluluk olduğunu ifade ettiler. Değişimin ne getireceğini bilmek mümkün değil. Ya da değişen her şey faydalı olacak diye bir kaide de yoktur. Bu sebeple arzulanan şey gelişim olmalıdır. Hedefin tespit edilerek yapılacak işler planlanmalıdır. Kavramları iyi tespit etmeliyiz. Çünkü hedefe gidecek yolu belirleyen kavramların kendileridir. Kişileri memnun edecekseniz, kaliteli hizmet sunacaksanız yönetişime önem vermeniz gerekmektedir. Toplam Kalite Yönetimi'nde önemli olan çıktının kendisidir. Çıktıya, yani öğrencilerimize yoğunlaşmamız gerekmektedir.”dedi.
 

İl Milli Eğitim Müdürü Turan AKPINAR ise “Şimdiye kadar yaptığımız çalışmalara ilişkin ilk husus kendi öz değerlendirmemizi yapmamızdır. Yerelde yaptığımız projelerin genelde yarışabilecek düzeyde olması gerekmektedir. Bu amaçla tüm arkadaşlarımızın yaptığı çalışmaları gözden geçirmeleri kanaatindeyim. Elbette ki yaptığınız çalışmaları önemsiyorum. Emeğinize saygı duyuyorum.”dedi.
Konuşmaların ardından program ödüllerin takdimi ile devam etti. Vali Vekili Necmi AKMAN ve Vali Yardımcısı Veysel ÇİFTÇİ tarafından, ödül almaya hak kazanan projelerin ödül töreni gerçekleştirildi. 
 

Programın 2. Bölümünde ise “Sivas’ta Eğitimin Kalitesini Artırma Projesi'nin (SEKAP) ara değerlendirmesi yapıldı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Çetin ÖZDEMİR’in 2013 Yılı SEKAP Ara Değerlendirme Raporu Sunumu ile başlayan toplantı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Savaş KORKMAZ’ın SEKAP Akademik Başarıyı Ölçme Sınavları Sonuç Analizi konulu sunumuyla devam etti. Vali Yardımcısı Veysel ÇİFTÇİ’nin genel olarak toplantıyı değerlendirmesi sonrasında program sona erdi.

AdminAdmin