İlçelerimiz
Giriş Tarihi : 02-04-2013 21:27

DİVRİĞİ FOTOĞRAFÇILIK KURSU

Divriği'de "Fotoğraf Çekme Kursu" öğrencileri sahaya indi. Divriği Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan "Fotoğraf Çekme Kursu" hafta sonu dersini açık havada uygulamalı olarak gerçekleştirdi.

 DİVRİĞİ FOTOĞRAFÇILIK KURSU

Divriği'de "Fotoğraf Çekme Kursu" öğrencileri sahaya indi. Divriği Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan "Fotoğraf Çekme Kursu" hafta sonu dersini açık havada uygulamalı olarak gerçekleştirdi. İlçe merkezine 19 km mesafedeki Maltepe Köyü'nde bulunan Şeytan Kayalıkları ve Kutlu Göl mevkisinde gerçekleştirilen derse 40'ın üzerinde öğrenci katıldı. Öğrenciler, uzun bir yürüyüş ve fotoğraf çekme deneyiminin akabinde göl kenarında semaverde çay içerek dinlendiler. 

Kursun öğrencilerinden olan Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi KAYA yaptığı açıklamada: 

İlçemiz sahip olduğu anıtsal eserler, sivil mimari örnekleri ve doğal güzellikleri ile fotoğraf çekmek isteyenlere muhteşem fırsatlar sunuyor. Bununla beraber bu farklı güzellikler insanı bir nevi fotoğraf çekmeye de yönlendiriyor, insanın içerisinde bir merak uyandırıyor. İlçemizin bu potansiyelini, fotoğraf sanatçımız Sayın Yusuf Güldalı'nın tecrübesi ile birleştirerek meraklılarına sunmak istedik. Tahminlerimizin ötesinde bir taleple karşılaştık ve kursumuza 60'ın üzerinde kayıt yaptıran kişi oldu. Fotoğraf çekme kursunun öğrencilerinden birisi de benim ve bu kursun bir parçası olmaktan da büyük mutluluk duyuyorum. 

İlk derslerimizde fotoğraf makinesini tanıdık, kulaklarımıza aşina gelen terimlerin ne ifade ettiğini öğrendik. Akabinde kompozisyon çalışması yaparak fotoğraflara anlam yükleminin ve ruh katmanın önemini kavradık. Hocamızın yapmış olduğu çalışmalar üzerinde incelemelerde bulunduk ve fotoğrafların püf noktalarını yakalamaya çalıştık. Bugün ise alana indik ve ilçemizin görülmesi gereken doğal güzelliklerinden olan ve yöre insanı tarafından Şeytan Şehri olarak adlandırılan bölgeye geldik. Şeytan Şehrinin özellikle fotoğraf sanatçıları tarafından sıklıkla ziyaret edildiğini biliyordum fakat bunun nedenini bugün ki dersimizde anladım. Çünkü ışığın ve rengin fotoğrafa nasıl yansıdığını ve ona sunduğu güzellikleri burada uygulamalı olarak görme fırsatı buldum. 

Unutmadan söylemem gerekir ki, içerisinde bulunduğumuz yöre doğal bir oluşum içerisindedir ve geleceğin Kapadokya'sı olacaktır. Burayı çok rahatlıkla ikinci Kapadokya olarak adlandırabileceğimize inanıyorum. Zira oluşan peri bacaları ve kaya şekilleri bunun göstergeleridir. Doğa yürüyüşü sevdalılarını, fotoğraf meraklılarını ve maceracıları buraya davet ediyorum ve bu oluşum sürecine şahit olmalarını tavsiye ediyorum.

Bununla beraber, Sayın Valimiz Zübeyir KEMELEK'in himayelerinde gerçekleştireceğimiz "Kültür Mirası Divriği" konulu Ulusal Fotoğraf Yarışmamızın hazırlıklarında da son aşamaya geldiğimizi ifade etmek isterim. Çok kısa bir süre içerisinde yarışmanın içeriğini, zamanını, konusunu, ödüllerimizi, jüri üyelerimizi ve diğer hususlarını kamuoyu ile paylaşacağız.

 

AdminAdmin