Bölgemiz
Giriş Tarihi : 27-03-2013 23:58

ORAN YÖNETİM KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Orta Anadolu Kalkınma AjansıYönetim Kurulu Toplantısı Vali Ahmet Muammer Bey Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

ORAN YÖNETİM KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Orta Anadolu Kalkınma AjansıYönetim Kurulu Toplantısı Vali Ahmet Muammer Bey Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplatıya Vali Zübeyir KEMELEK ve ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Kayseri Valisi Şerif YILMAZ'ın yanı sıra; Sivas Belediye Başkanı Doğan ÜRGÜP, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf BAŞER, İl Genel Meclis Başkanı Sedat ÖZATA, Kayseri İl Genel Meclisi Başkanı Saadettin AYDIN, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan CAN, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin ÖZIŞIK da hazır bulundu.
 
ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Kayseri Valisi Şerif YILMAZ toplantı sonrası yaptığı basın açıklamasında; "TR72  Bölgesini kalkınmasına yön verecek politikaları belirlemek üzere, 2014-2023 dönemi Bölge Planı hazırlık çalışmaları ilgili tüm tarafların katkısını almak suretiyle başlatılmış olup, bölgedeki ilgili tüm kurum ve kuruluşlardan 3 ilin Valiliği aracılığıyla önümüzdeki  10 yıllık dönemde yürütülmesi planlanan büyük proje önerileri alınmıştır.

Ayrıca, Kalkınma Bankası ile Ajansımız arasında TR72 Bölgesi (Kayseri, Sivas, Yozgat) "Enerji Sektörüne Yönelik İmalat Sanayi Raporu", Gıda Sanayi Sektör Raporu, Sağlık Sektörüne Yönelik İmalat Sanayi Raporu ve Savunma Sektörüne Yönelik İmalat Sanayi Raporu ile Yozgat ili İmalat Sanayi Raporu hazırlanmasına ilişkin işbirliği protokolü imzalanmıştır. Söz konusu işbirliğiyle TR72 Bölgesinin kalkınmasına hizmet etmek üzere bölgede stratejik öneme sahip sektörlerin ulusal ve uluslararası trendler ışığında mevcut durumunu geliştirmek ve iyileştirmek için yapılması gerekenler detaylı olarak incelenecektir.

Diğer yandan, Erciyes Üniversitesi Koordinatörlüğünde çalışmaları sürdürülen, "Kayseri'de Fabrikasyon Metal Ürünleri İmalatı", Kayseri'de Mobilya İmalatı, Kayseri'de Elektirik Teçhizat İmalatı, Sivas'ta Metal Cevherleri Madenciliği, Sivas'ta Diğer Metalik Olmayan Mineral Ürünler İmalatı Sektörlerinin rekabet gücü analizi çalışmaları başlatılmış olup, bu sektör analizleri için ilgili tüm firmaların gerekli hassasiyeti göstermesi ve katkıyı sağlaması bölge kalkınması için doğru stratejilerin belirlemesi açısından önemlidir.

ORAN, 2012 yılı teklif çağrısı kapsamında ilan edilen Gelişen Sektörlerde Rekabetçi KOBİ'ler ve Tarımla Gelen Kalkınma Mali, destek programlarına proje başvuruları 15.03.2013 tarihi itibariyle sona ermiştir. Ajans merkez hizmet binası ve yatırım destek ofislerinde de proje başvurularının kabul edildiği programlara KOBİ programı için 190 adet, Tarım programı için 90 adet olmak üzere toplam 280 başvuru gelmiştir. Bölge illerine göre proje başvuru sayıları incelendiğinde Kayseri ilinden 171 proje başvurusu, Sivas ilinden 69 proje başvurusu ve Yozgat ilinden de 40 proje başvurusu bu süreçte ajansa sunulmuştur. Başvuruların idari ve uygunluk kontrollerinin yapıldığı ön inceleme süreci devam etmektedir. Projelerin teknik ve mali açıdan değerlendirilmeleri bağımsız değerlendiriciler tarafından Nisan ayı içerisinde gerçekleşecektir. Mali destek programları kapsamında, başarılı başvuru sahipleri ile Mayıs ayı sonunda sözleşmelerin imzalanması hedeflenmektedir.

Ajansın bölge planı çalışmalarının ve yeni mali desteklerinin bölgemize katkı sağlamasını temenni eder, saygılarımı sunarım." dedi.

AdminAdmin