Üniversite
Giriş Tarihi : 26-03-2013 22:49

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE GİRİŞİMCİLİK ANLATILDI

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri Yıldızeli'ne gelerek bir takım ziyaretler gerçekleştirdi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE GİRİŞİMCİLİK ANLATILDI

 

Osman Yıldırım ve beraberindeki heyet ilk olarak Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Yıldızeli'nin ekonomisi ve ilçede yapılabilecek yatırımlar konuşuldu.

Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra Belediye Başkanı Selim Baş'ı da ziyaret ederek buradan Yıldızeli Meslek Yüksek Okulu'nda öğrencilere 'girişimcilik' konulu konferans vermek için buraya geçti.

Osman Yıldırım konferansta, öğrencilere girişimcilik konusundaki ince noktaları anlattı ve iş dünyasında karşılaşabilecek tehlikeleri bir bir sıraladı. Yıldırım, "Günümüz dünyasında artık bölgesel ekonomi diye bir şey kalmadı. İş dünyasındaki bir yatırımcı Sivas'ta üretmiş olduğu ürün ile on bin kilometre uzaklıkta ki bir üretici ile rekabet içerisinde ve onunla mücadele etmek zorunda. Sabah erkenden kalkan bir ceylan av olmamak için dünden daha hızlı koşmak zorunda. Yine aynı şekilde dün av arayan aslan bugün aç kalmamak için dünden daha hızlı koşmak zorunda. İş dünyasında rekabet edebilmek ve başarılı olabilmek için sürekli riski göze almak zorundayız. Başarılı olmak için öncelikle kendimize hedefler belirlemeliyiz ve bu hedefler doğrultusunda kendimizi her geçen gün yenilemeliyiz" dedi. Konferans sonunda Yıldırım, öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı.

Konferans bitiminde Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan Osman Yıldırım'a teşekkür plaketi takdim etti.

Konferansa Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan, Sivas TSO Başkanı Osman Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, Yıldızeli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yardımcıları Öğretim Görevlileri Leyla Esginova, Ümit Koçyiğit, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

AdminAdmin