Bölgemiz
Giriş Tarihi : 24-03-2013 03:18

İŞADAMI HASAN FEVZİ TANRIKULU'NDAN DOĞAN ÜRGÜP'E TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Sivas'ın önemli işadamlarından Hasan Fevzi Tanrıkulu Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü makamında ziyaret etti.

İŞADAMI HASAN FEVZİ TANRIKULU'NDAN DOĞAN ÜRGÜP'E TEŞEKKÜR ZİYARETİ

 

Sivas'ın önemli işadamlarından Hasan Fevzi Tanrıkulu Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü makamında ziyaret etti.
 
Ziyaretinin sebebinin hizmetlerinden dolayı Başkan Ürgüp'e teşekkür etmek olduğunu belirten Tanrıkulu, şunları söyledi:
 
“Ziyaretimizin sebebi memleketimizde iyi ve beklenen işleri yaptığınızdan dolayı teşekkür etmek için. Mezarlıklar görülmemiş bir şekilde, bugüne kadar bu şekilde hiç düzenleme yapılmamış şekilde güzelleştirilmesi ve birçok şehirden daha üstün oluşu beni ve memleketimin adına sevindirmiştir. Zamanında ben belediyeciyken başkanlara arz ettiğim halde yaptıramamıştım. Bu arada herkesin halifelik mezarlığının kaldırılmasını istedikleri halde bu mezarlığın kaldırılmayıp bakım yapılması ve bu halde de kalması beni ve memleketimi memnun etmiştir. Girişte yönetim binasının kaldırılıp buraya son model bir aile mezarlığı yapılması bir görüş ve anlayış meselesidir. 
 Şehrin ana caddesinin temiz, toz ve topraksız oluşu da memnuniyet vericidir. Gördüğüm şehirler içerisinde şehirde akşam saat:17.00den sonra ana caddelerde halk arasında bayan belediye zabıtaları gezmektedir. Bunlardan ekseri bayan ve çocukların arasında gezmeleri halka disiplin sağlayıp halkı memnun etmektedir.
 
Ben Divriği’de 6-7 yaşındayken bir belediye başkanı gelmiş mezarlıkları yıktırıp çarşıya karıştırıp arsaları da satarmış. Çocukken hatırladığıma göre bir gün her köşe başına birer yazı asılmış gördüm. Babama sordum bu ne diye. O da dedi ki; Uzungilin Ahmet Belediye Başkanı oldu. Halk istemiyor onu, onun yazısı idi.
 
Yazısı şuydu; “Katıran kazanında koymamış olur mu toklu mezarlık söktürmeyle eline ne geçti ey burnu boklu” Allah’a şükür ileriyi görüp halkın nabzından anlayan itikatlı bir kişisiniz. Ben birçok kuruluşlarda fahri olarak belediyede hizmetim olduğunu siz iyi bilirsiniz. Yalnız sizin kadar dikkatli ve nezaketli çalışan görmedim. Önümüzdeki seçimlerde adaylığınızı koymak ve seçilmek için elimden ne gelirse yapmaya hazırım. Şu anda yardıma muhtaç fakir ve fukaraya yardım etmek için bana bildirmenizi istiyorum. Okutulacak çocuk ve kapı arkasındaki yardıma muhtaç ailelerin yardımda bulunmak için listesini talep ediyorum” dedi.
 
Başkan Ürgüp de Tanrıkulu'nun memleketini seven, hayırsever bir insan olduğunu belirterek ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade edip teşekkür etti.
AdminAdmin