Bölgemiz
Giriş Tarihi : 20-03-2013 21:02

ÜRGÜP : NEVRUZ KARDEŞLİĞİN VE SEVGİNİN ADIDIR

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Nevruz Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

ÜRGÜP : NEVRUZ KARDEŞLİĞİN VE SEVGİNİN ADIDIR

 

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Nevruz Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
 
Başkan Ürgüp, mesajında şunları kaydetti: “Bilindiği gibi Nevruz, yüzyıllardır aziz milletimiz tarafından bahar bayramı olarak kutlanmaktadır. Nevruz, baharla birlikte gelen coşkunun, sevincin, paylaşımın, dostluğun, sıcaklığın ve samimiyetin adıdır.
 
Nevruz, tıpkı Orta Asya'daki gibi Anadolu'da da Türkler tarafından Selçuklu ve Osmanlı'da coşkuyla kutlanan bir bayram olmuştur. Bugüne özgü oyunlar, yarışmalar yapılır, çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirdi. Herkes birlik ve beraberlik içinde bu özel günü sevinçle kutlarlardı.
 
Günümüzde eski coşkusundan uzak da olsa Nevruz halen milletimizin ekseriyetinin kutladığı bir milli bayramımızdır. Bayramlar dayanışmanın, muhabbetin ve sevginin adıdır.
 
Öte yandan bu değerlerle alakası olmayan terör unsurlarının bu bayrama sahip çıkmaları ise büyük bir tezattır. Kanla, nefretle, kinle, zulümle, baskıyla, bölücülükle anılan bu kesimlerin sevgi ve kardeşliğin adı olan Nevruzla ne alakası olabilir? Bu güzel günü istismar ederek milletimizin içine fitne tohumları ekenleri lanetliyorum.
 
Bu duygu ve düşünceler içinde nice yenibaharlarda ay yıldızlı al bayrak altında hür ve bağımsız yaşamak dileğiyle milletimizin Nevruz Bayramını kutluyorum.”
AdminAdmin