Bölgemiz
Giriş Tarihi : 20-03-2013 21:01

VALİ ZÜBEYİR KEMELEK'İN “21 MART NEVRUZ BAYRAMI” NEDENİYLE YAYINLADIKLARI MESAJ

VALİ ZÜBEYİR KEMELEK'İN  “21 MART NEVRUZ BAYRAMI” NEDENİYLE  YAYINLADIKLARI  MESAJ

“Yeni Gün” anlamına gelen Nevruz Türk Dünyasının tamamında ve Türk Dünyasına komşu olan coğrafyalarda kutlanmaktadır. Toplumlarda barış, kardeşlik, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü gibi evrensel değerlerin hakim olmasında ortak kültürel değerlerin önemi büyüktür. Nevruz eski takvimlere göre yılın ve baharın ilk günü, baharın müjdecisidir. Bugün gece ile gündüzün eşit olduğu günlerin uzayıp, sıcaklıkların artmaya başlarken baharın başladığı gündür.

Nevruz kısaca kıştan kurtuluş, bahara giriş, yeni bir yıl için ümit, yenilenmek için fırsat, şükür ve teşekkür günüdür. İçinde bulunduğumuz huzur ortamının, yararlandığımız nimetlerin kıymetini fark etme, idrak etme günüdür. Türk topluluklarında bir ortak kültür ve zenginlikler yumağı olarak kutlanan Nevruzu sonsuza dek yaşatabilmek, bireysel ve toplumsal sevgi, saygı, hoşgörü, barış, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma içinde yaşama isteğimize ve bilincimize bağlıdır. Nevruz bu değerlerin paylaşılıp, zenginleştirilebileceği mükemmel bir zemindir.
 

İlimizde de Nevruz  21.03.2013 Perşembe günü Saat 11.30 da Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi Bahçesinde yapılacak çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. Tüm Sivaslı Hemşehrilerimi bu etkinlikleri kutlamak üzere davet ediyorum.

Doğanın tüm güzellikleri ve renklerini bize sunmaya başladığı bu bahar döneminin, tüm insanlara yaşama sevinci ve çoşku getirmesi, geleceğe umutlar taşıması dileğiyle, NEVRUZ'u kutluyor, Tüm Sivaslılara sağlık ve mutluluklar diliyorum.

AdminAdmin