Üniversite
Giriş Tarihi : 13-03-2013 21:14

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNDEN BİR İLK DAHA

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Türkiye’de ilk kez yaptıkları bilimsel araştırma ile Yeditepe Üniversitesi’nde düzenlenen 2. Öğrenci Kongresi’nde 3. oldu.

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNDEN BİR İLK DAHA

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ)  Diş Hekimliği Fakültesi Türkiye’de ilk kez yaptıkları bilimsel araştırma ile Yeditepe Üniversitesi’nde düzenlenen 2. Öğrenci Kongresi’nde 3. oldu.

Bu yıl 2′ncisi düzenlenen Öğrenci Kongresi’ne katılan CÜ Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Yrd. Doç. Dr. Recai Zan ve 8 öğrenci tarafından yapılan “Endodonti Dalında Kök Kanallarında Ozonlu Su ile İrrigasyon”  bilimsel araştırma projesi ile Türkiye  3′cüsü  oldu.

Türkiye’de ilk kez yapılan proje ile CÜ Diş Hekimliği Fakültesi uluslararası projelerde adını bir kez daha duyurmayı başarırken, kongrede kazanılan ödülü Yeditepe Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nükhet Sandallı’nın elinden aldı.

Toplam 7  üniversitenin katıldığı kongrede birincilik ve ikincilik ödüllerini Yeditepe Üniversitesi tarafından hazırlanan projelere verildi.

AdminAdmin