Üniversite
Giriş Tarihi : 26-02-2013 19:45

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ'NDE HOCALI KATLİAMI ANLATILDI

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığına bağlı Türk Dünyası Araştırmalar Topluluğu tarafından "Hocalı'yı Unutma" adlı bir konferans düzenlendi.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ'NDE HOCALI KATLİAMI ANLATILDI

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığına bağlı Türk Dünyası Araştırmalar Topluluğu tarafından "Hocalı'yı Unutma"  adlı bir  konferans düzenlendi.

 
Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ)  Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.Konferans ilk olarak Türk Dünyası Araştırmalar Topluluğu Başkanı Kerem Göker'in  açılış konuşmasıyla başladı.
 
Ardından konferansta konuşmacı olan  Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Öztürk  Hocalı Katliamı  ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi.
 
Prof. Öztürk  Ermeniler'in mevcut durum itibariyle Dağlık Karabağ'da bugün için çoğunluğu teşkil ettiklerini söyleyerek, "Rusya'nın Kafkaslarda  izlediği politika sonucunda Ermeni nüfusunun artışının kaçınılmaz olmuştur. Sonuç olarak 1991'den itibaren Ermeni ve Rus birliklerince Hocalı bölgesinin Azerbaycan'ın diğer bölgeleriyle  bağlantısının koptuğu ve katliam için gerekli altyapının hazırlandığını söylemek mümkündür." dedi.
 
Prof. Öztürk saldırıya dair insanlık adına utanç verici bir katliam olduğunu  ifade ederek katliamın sayısal verilerine bakıldığında da ne  derece büyük bir vahşet olduğunu görmek mümkündür ifadelerine yer verdi. 
AdminAdmin