Bölgemiz
Giriş Tarihi : 26-02-2013 17:30

ÇALIMBAY : HAKEM KORKUSUYLA SAHAYA ÇIKIYORUZ

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, her maça hakem korkusuyla çıktıklarını söyledi.

ÇALIMBAY : HAKEM KORKUSUYLA SAHAYA ÇIKIYORUZ

Çalımbay, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, 1-0 kaybettikleri Beşiktaş maçı hakemini eleştirerek, 2 penaltılarının verilmediğini iddia etti.

Beşiktaş'a hakem hataları nedeniyle yenildiklerini ifade eden Çalımbay, ''Bu, Sivas'a yapılan ilk değil. Ben bir sürü takımda çalıştım ilk defa bir takımın bu kadar ezildiğini, bu kadar aleyhine hatalar yapıldığını gördüm. Beşiktaş maçında tüm kamuoyu gördü. Göz göre göre bariz penaltıyı vermediler'' diye konuştu.
Çalımbay, hakem hataları nedeniyle çok üzgün olduklarını dile getirerek, ''Artık her maça hakem korkusuyla çıkıyoruz. Bu bir gerçek. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Her maçta nerede hata olacak, nasıl yapacaklar diye bekliyoruz. Artık 'hayırlısı' diyoruz. Böyle şeylerden dolayı çok üzgünüz. Böyle giderse gelecek adına hakemler açısından bizi bir korku sarıyor. Biz yolumuza bildiğimiz şekilde devam ederek mücadelemizi sonuna kadar götüreceğiz'' ifadelerini kullandı.


Bir gazetecinin ''Hakem hatalarında bir kasıt arıyor musunuz?'' şeklindeki sorusu üzerine Çalımbay, şöyle konuştu:
''Hakem hatalarında kasıt aramıyorum ama Sivasspor'a yazık oluyor, bariz hatalar yapılıyor. Hakem çekip gidiyor ama Sivas'ın 3 puanını da alıp gidiyor. Olan kulübe, futbolculara ve Sivas halkına oluyor. Ama ben kesinlikle kasıt aramıyorum. Zaten kasıt aradığımız zaman bu iş bitmiştir, boşuna uğraşıyoruz demektir. Kasıt aramıyorum ama hata arıyorum, çok hata yapıyorlar. Bizim tek istediğimiz doğru ve dürüst olmaları. Başka bir şey istemiyoruz.'' 

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI
Türkiye Kupası'nda kulüp tarihinde ilk defa finale kalmak istediklerini belirten Çalımbay, ''Kupaya çok önem veriyoruz. Buraya kadar getirdik, bundan sonra da bırakmak istemiyoruz. Tek hedefimiz final oynamak, inşallah finalde de kupayı kazanmak'' dedi. Öte yandan Sivasspor, Ziraat Türkiye Kupası (A) Grubu'nda 28 Şubat Perşembe günü deplasmanda yapacağı Bursaspor maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü. Antrenmana, sakatlıkları bulunan Kamil Grosicki ve Cihan Özkara dışında tüm futbolcular katıldı.

AdminAdmin