Eğitim
Giriş Tarihi : 21-02-2013 20:25

OKUL DİZİLERİ, TÜRK EĞİTİM-SEN’İ İSYAN ETTİRDİ

Bazı Televizyon kanallarında yayınlanan, öğretmen ve öğrencilerin kontrol dışı, eğitim ve öğretime yakışmayan tutumlar ortaya koyan 2 dizi Türk Eğitim-Sen’i isyan ettirdi.

OKUL DİZİLERİ, TÜRK EĞİTİM-SEN’İ İSYAN ETTİRDİ

Bazı Televizyon kanallarında yayınlanan, öğretmen ve öğrencilerin kontrol dışı, eğitim ve öğretime yakışmayan tutumlar ortaya koyan 2 dizi Türk Eğitim-Sen’i isyan ettirdi.

 

Türkiye Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Muzaffer Karadağ, bu dizilerin öğretmenlere hakaret içerdiği, öğrencileri ise kötü yönde etkilediği gerekçesi ile yayından kaldırılması talebinde bulunurken, ünlülere de çağrıda bulundular.

Konu ile ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen Karadağ, kitle iletişim araçlarının bireyler, özellikle de çocuklar üzerindeki etkisinin günden güne arttığını belirtti.

Yapılan bilimsel araştırmalarda çocukların eğitiminde öğretmelerin etkisinin azaldığının, kitle iletişim araçlarının etkisinin ise kat be kat arttığının ortaya çıktığını vurgulayan Karadağ, ''İletişim araçlarının artan etkisiyle çocuklarımızın sosyal çevresi kontrol edilemez hale geldi. Sağlıklı bir çevreden yoksun olan çocuklar üzerinde aile ve okulun verdiği eğitimin olumlu etkisi yok olmaya başladı.

Öğretmenlerimizin gözlem ve tespitleriyle velilerimizden sendikamıza iletilen istek ve şikayetler doğrultusunda Türk Eğitim Sen olarak bir girişimde bulunmayı ve konunun değişik kesimlerce de fark edilebilmesi amacıyla da bir kampanya başlatmış bulunuyoruz. Ayrıca başka bir yönüyle de son günlerde tv lerde yayımlanan okul dizilerinde Atv de “Bizim Okul, Show’da Pis Yedili” vb. dizilerde öğretmenler ahlaksız, sahtekar olarak topluma sunulmaktadır. Bu dizilerde hem öğrencileri yanlış yönlendirme yapılmakta hem de öğretmenlerimize hakaret edilmektedir. Bunlarla ilgili hem eğitim camiamızda hem de velilerimizden onlarca şikayet telefonları almaktayız.

Bunun için özellikle “Bizim okul” dizisinin yayından kaldırılması için Atv Yöneticilerine yazılı başvuruda bulunuyoruz. Yayından kaldırılmazsa Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı ve binlerce mail atarak toplumsal baskı uygulayacağımızı bildiriyoruz.” Dedi.

Çocuklarımız yazılı ve görsel yayın organları vasıtasıyla izledikleri ünlülerin davranışlarını örnek aldıklarına dikkat çeken Karadağ,  “Dolayısıyla söz konusu kişi ve kurumların da çocuklarımızın eğitiminde son derece dikkatli ve sorumlu davranmaları gerekmektedir. Bu çocuklar hepimizin. Gelin birlikte eğitelim. Çocuklarımıza kötü örnek olmayın gençlik sizi izliyor ve örnek alıyor, onlara iyi örnek olun. Biz eğitimcilerin yıllarca uğraşarak bin bir çaba ile 3-5 yılda kazandırdığımız doğru davranışları bir filmle 5 dakikada yol edilip, yerle bir edilmektedir.Unutulmamalıdır ki çocuklar bizim ayak izlerimizi takip ederler.'' Açıklamasını yaptı.

Karadağ, medyanın daha dikkatli olmasıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Milli Eğitim Bakanına ve RTÜK'e mektup göndereceklerini de sözlerine ekledi.

AdminAdmin