Bölgemiz
Giriş Tarihi : 16-02-2013 15:22

II. DÖNEM AFGAN ULUSAL POLİSİ EĞİTİMİ MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Vali Zübeyir KEMELEK'in katılımıyla; Afgan Polis Teşkilatının talepleri gözetilerek hazırlanan eğitim programını başarıyla bitirerek mezun olan polis memurları için II. Dönem Afgan Ulusal Polisi Eğitimi Diploma ve Yemin Töreni gerçekleştirildi.

II. DÖNEM AFGAN ULUSAL POLİSİ EĞİTİMİ MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Vali Zübeyir KEMELEK'in katılımıyla; Afgan Polis Teşkilatının talepleri gözetilerek hazırlanan eğitim programını başarıyla bitirerek mezun olan polis memurları için  II. Dönem Afgan Ulusal Polisi Eğitimi Diploma ve Yemin Töreni gerçekleştirildi.      


Sivas Polis Meslek Yüksekokulu Spor Salonu’nda düzenlenen törene Vali Zübeyir KEMELEK'in yanı sıra;  Afganistan Bakan Yardımcısı Mohammad YARMAND, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Bahrettin DEMİRER, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Dr. Muammer BUÇAK, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İLTER, Belediye Başkan Vekili Orhan DEMİROK, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas DÖKMETAŞ, İl Emniyet Müdürü Selçuk KIZILAY, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Celal BODUR, ilgili protokol üyeleri, basın mensupları ve mezun olan öğrencilerin akrabaları katıldı.  

Saygı Duruşu, Afganistan Marşı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Afgan polis adaylarının, almış oldukları eğitim, kazandıkları bilgi ve becerilerle ülkelerinde üstün hizmetler vereceğine inandığını belirten İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Bahrettin DEMİRER yaptığı konuşmada; "Görevlerinizi ifa ederken hukukun çizmiş olduğu sınırlar içerisinde hareket etmeniz gerektiğini ve güvenlikle özgürlüklerin bir denge içerisinde daima gözetilmesi gerektiğini unutmamanızı sizlere hatırlatıyorum. Afganistan'da güvenliği ve huzuru temin etme noktasında önemli görevleri yerine getirecek ve tarihi Türk ve Afgan dostluğunun timsali olacaksınız. Burada almış olduğunuz eğitim sizlere geniş bir ufku açmış ve kariyeriniz açısından çok önemli fırsatları yakalamış oluyorsunuz. Limitiniz gökyüzüdür. Bu fırsattan istifade ederek, ülkenizde yararlı insanlar olmak hususunda birbirinizle yarışın. Sizlerin başarılarıyla bizler de gurur, şeref ve onur duyarız. Sizlere görevlerinizde başarılar diliyorum."dedi.    

    
İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Bahrettin DEMİRER'in yaptığı konuşmanın ardından Afganistan, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri temsilcileri birer konuşma yaptılar.
    

Yapılan konuşmaların ardından dönem birincisi Afgan polis memuru, yaş kütüğüne plaket çaktı.  Tören, Polis Meslek Yüksekokulu’nu dereceyle bitiren Afgan polis memurlarına diplomalarının ve başarı belgelerinin Vali Zübeyir KEMELEK ve törene katılan protokol üyeleri tarafından verilmesiyle devam etti. Törenin ardından Afgan polis memurları hep birlikte ant içti.

 

AdminAdmin