Bölgemiz
Giriş Tarihi : 12-02-2013 14:19

"EĞİTİMDE İŞBİRLİĞİ PROJESİ"NİN PROTOKOLÜ İMZALANDI

Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından şehirdeki eğitimin kalitesini arttırmak ve dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitim desteği sağlamak amacıyla "Eğitimde İşbirliği Projesi"nin protokolü imzalandı.

 

Sivas Valiliği Dr. Hasan Canpolat Salonu'nda gerçekleştirilen protokol törenine Vali Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar  ve  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ile Prof. Dr. Ali Erkul katıldı.

"Eğitimde İşbirliği Projesi" hakkında bilgi veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, "Eğitimde tek başına bir kurumun ya da bir gurubun başarıyı yakalaması mümkün değil. Bu manada kurumlarımızla işbirliği yaparak eğitimde kaliteyi arttırmayı hedefliyoruz. Okullardaki eğitimin kalitesini arttırmak ve dar gelirli ailelerimizin çocuklarına eğitim desteği sağlamak istiyoruz. Üniversitemizdeki öğretim üyelerimiz ve özellikle son sınıf öğrencilerimiz bu projede gönüllü olarak yer alacak" dedi.

5 yıl sürecek olan projenin Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütüleceğini dile getiren Prof. Dr. Yılmaz, "Projemiz dahilinde öğrencilerimize hazırlık, yetiştirme kursları, etütler, ders dışı destek hizmetleri, üniversite adayı öğrencilere mesleki rehberlik eğitimleri verilecek. Üniversitemizin veri tabanı ve kütüphanesini kullanıma açacağız. Ayrıca okullarımızda öğrencilerimize yönelik sağlık taramaları da yapılacaktır" şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise Sivas'ta yürütülen eğitim projeleri hakkında bilgiler vererek, "Bugün imzalayacağımız proje ile Sivas'ta öğrencilerimizin eğitimlerinde kalite artacaktır. Projeden ciddi beklentilerimiz var" dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, üniversitelerin sadece bilimsel çalışmalar ve eğitim öğretimden değil bulundukları bölgenin gelişimleriyle de yükümlü olduklarını söyleyerek, "Bu yükümlülük gereği Sivas Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bu projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Bu proje ile birlikte Sivas'ta hem orta öğretim ile yüksek öğretimin birlikte hareket etmesini sağlayacağız hem de sorunları paylaşacağız. Böylece işbirliği ile paylaşma eğitimin artması ve yaygınlaşmasını sağlayacaktır. Bu projenin fikir babası YÖK Başkanımız Prof. Dr. Gökhan Çatinsaya'dır. Tabi baktık ki Milli Eğitim Müdürlüğü bunun bir kısmını uyguluyor. Öğrencilerimiz gönüllü olarak ilk ve orta öğretim öğrencilerine ders veriyor. Bizde bunu geliştirerek hep birlikte ortaklaşa bu projeyi hayata geçirelim istedik. Proje hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Proje ortaklarından Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise yaptığı konuşmada "İlimizdeki eğitime destek vermek bizleri mutlu ediyor. Biz projeye lojistik destek sağlayacağız. Projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ve  Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar "Eğitimde İşbirliği Projesi" protokolü imzaladı.

İmza töreninin ardından konuşan Vali Zübeyir Kemelek, "Eğitimde İşbirliği Protokolü öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve şehrimize hayırlı olsun. Yurtlarda ve yatılı okullarda kalan öğrencilerimize sahip çıkılması ve onların eğitimlerine destek verilmesini amaçlıyoruz. Projede görev alan, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Projenin başarıya ulaşacağına yürekten inanıyorum. Bu ortak çalışmaya YÖK başkanı ve Milli Eğitim Bakanımızda sıcak bakıyor ve destekliyorlar" dedi.

AdminAdmin